SEO’yu Geliştirmek için WordPress’te SEO Yazma Asistanı Nasıl Kullanılır?

Okurlarımızın çoğu bize SEO için nasıl daha iyi içerik yazacağımızı soruyor. Bazıları Yoast SEO’nun yeşil ışığına odaklanıp odaklanmamaları gerektiğini soruyor.

SEO içerik optimizasyonu söz konusu olduğunda, farklı bir SEO yazma asistanı kullanıyoruz. İçeriğimizi SEO için optimize etmemize yardımcı olur, böylece arama motorlarında daha üst sıralarda yer alabiliriz.

Bu yazıda, SEO’yu iyileştirmek ve web siteniz için daha iyi içerik oluşturmak için WordPress’te SEO Yazma Asistanını nasıl kullanacağınızı göstereceğiz.

SEO'yu Geliştirmek için WordPress'te SEO Yazma Asistanı Nasıl Kullanılır?

SEO Yazma Asistanı nedir?

SEO Yazma Asistanı, piyasadaki en iyi SEO araçlarından biri olan Semrush tarafından oluşturulan bir içerik optimizasyon aracıdır. SEO önerileri için içeriğinizi gerçek zamanlı olarak kontrol etmenize ve WordPress web sitenizdeki içeriğin genel SEO puanını iyileştirmenize olanak tanır.

İşte nasıl çalıştığı:

  • O kelime öbeği için en iyi 10 sonucu temel alan içerik şablonları oluşturmak için odak anahtar kelimelerinizi girersiniz.
  • Makalenize eklemek için anında anlamsal olarak alakalı anahtar kelimeler alırsınız.
  • Rakip sonuçlara dayalı bir okunabilirlik puanı ile içeriğinizi geliştirirsiniz.
  • Makale başlığınızı SEO için optimize edersiniz.
  • Makale uzunluğunu, en iyi sonuçların ortalama uzunluğuna göre ayarlarsınız.
  • Web sitenizden ayrılmadan intihal kontrolü yaparsınız.
  • Kulağa doğal ve rahat geldiğinden emin olmak için içeriğin tonunu kontrol edersiniz.

Son derece kullanışlı bir araçtır ve web sitenizdeki yazı stilinin yanı sıra SEO’yu geliştirmenize yardımcı olabilir. Çok yazarlı bir siteyi yönetiyorsanız, bu, yazarların tüm içerikte aynı SEO en iyi uygulamalarını izlemesine olanak tanır.

Bunu söyledikten sonra, SEO’nuzu geliştirmek ve web sitenize daha fazla arama trafiği çekmek için SEO Yazma Asistanını nasıl kullanacağınıza bir göz atalım.

Semrush’un WordPress’te SEO Yazma Asistanını Kurma

Yapmanız gereken ilk şey Semrush SEO Yazma Asistanı web sitesini ziyaret etmek ve ‘Yeni şablon oluştur’ düğmesine tıklamak.

Semrush Metnimi İncele

Şimdi oturum açmanız veya ücretsiz bir hesap oluşturmanız istenecek.

Semrush, sadece 1 ücretsiz içerik önerisi ile basit bir ücretsiz hesap sunar.

Tüm özellikleri almak için ücretli bir Semrush aboneliğine kaydolmanız veya aboneliğe geçmeniz gerekecek. Buna kesinlikle değer ve ücretli planlar için 7 günlük ücretsiz deneme sürümü mevcuttur.

Ücretsiz Semrush Hesabı Oluşturun

Giriş yaptıktan sonra Semrush’un web sitesinden SEO Yazma Asistanını kullanabileceksiniz.

İçeriğinizi yazabilir veya web’den içe aktarabilir, hedef anahtar kelimeler sağlayabilir ve hedef kitlenizin dilini ve konumunu seçebilirsiniz.

Semrush Web Sitesinden Yazma Asistanını Kullanma

‘Öneri al’ butonuna bastığınızda Semrush içeriği analiz edecek ve önerilerde bulunacaktır.

Ancak, SEO Yazma Asistanını WordPress kontrol panelinizde de kullanabilirsiniz. SEO Yazma Asistanı aracını WordPress sitenize bağlamanız yeterlidir.

Öncelikle, yüklemeniz ve etkinleştirmeniz gerekir. Semrush SEO Yazma Asistanı Eklenti. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına ilişkin adım adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirmenin ardından, SEO için optimize etmek istediğiniz bir makaleyi düzenlemeniz gerekir. Sonradan düzenleme ekranında, içerik düzenleyicinin altında yeni ‘Semrush SEO Yazma Asistanı’ bölümünü görene kadar aşağı kaydırın.

WordPress İçerik Düzenleyicide SEO Yazma Asistanını Kullanma

Size temel okunabilirliği ve SEO puanını gösterecektir. Resmin tamamını görebilmek için ‘Giriş Yap’ linkine tıklamanız ve Semrush hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir.

Oturum açtıktan sonra izin vermeniz istenecektir. Devam etmek için ‘Onayla’ düğmesini tıklayın.

WordPress'in Semrush Girişinizi Kullanmasına İzin Verin

Eklentiyi Semrush hesabınıza bağladığınıza göre artık yazımız için SEO önerileri oluşturabilirsiniz.

Hedef anahtar kelimelerinizi ‘Anahtar Kelimeler’ alanına yazarak veya ‘Metinden çıkar’ düğmesini tıklayarak girebilirsiniz. Doğru anahtar kelimeleri bulmak için yardıma ihtiyacınız varsa, WordPress siteniz için anahtar kelime araştırması yapma konusundaki başlangıç ​​kılavuzumuza bakın.

WordPress'te SEO Yazma Asistanını Kullanma

Ardından ‘Öneri al’ butonuna tıkladığınızda Semrush içeriğinizi analiz edecektir.

Gönderiye genel bir puan vererek başlayacak.

SEO Yazma Yardımcısı Anahtar Düzeni

Varsayılan olarak, aşağıdaki bölümler basit özetler sunar. Semrush SEO Yazma Asistanı’nın sağ üst köşesindeki hamburger simgesine tıklayıp ardından menüden ‘Düzen değiştir’ seçeneğini seçerek daha detaylı bir rapora geçiş yapabilirsiniz.

Semrush SEO Yazma Asistanını Kullanarak Hedef Anahtar Kelimeleri Kontrol Etme

Artık aşağı kaydırarak SEO raporuna gidebilirsiniz. Semrush, içeriğinize ekleyebileceğiniz anlamsal olarak alakalı anahtar kelimelerin bir listesini oluşturmak için verilen anahtar kelimeler için ilk 10 sonucu kontrol edecektir.

SEO Yazma Asistanı SEO Anahtar Kelime Ayrıntıları

Makalenizde zaten bulunan anahtar kelimeler yeşil bir arka planla görünecektir. Devam edip mevcut içeriğinize eksik anahtar kelimeleri eklemeye veya gerektiğinde yeni bölümler eklemek için içeriğinizi genişletmeye başlayabilirsiniz.

Siz yazarken araç, okunabilirliği ve makale uzunluğu puanlarını da en iyi sonuçların ortalama puanlarıyla eşleşecek şekilde ayarlayacaktır.

Semrush SEO Yazma Asistanını Kullanarak Ses Tonunu Kontrol Etme

Tüm SEO uzmanları ve pazarlamacılar, tüm makaleleriniz için rahat bir ton kullanmanızı önerir. Arama motorları, bu konuşma tonunun çoğu izleyici için daha ilgi çekici ve yararlı olduğunu düşünür.

Şimdi sorun şu ki, bazen makale boyunca rahat bir tonu sürdürmek zorlaşıyor.

SEO Yazma Asistanı, bir ‘Ses Tonu’ denetleyicisiyle birlikte gelir. Yapay zeka destekli bu araç, içeriğinizin tonunu kontrol eder ve ona resmiden gündelike değişen bir puan verir.

SEO Yazma Asistanı Ses Tonu Ayrıntıları

Çoğu makale ikisinin arasında bir yerde bulunur, bu nedenle makalenizin nötr bir tonu olduğunu söylüyorsa endişelenmeyin.

Ayrıca en sıradan cümlelerinizin bir listesini de göreceksiniz. Daha az gündelik olmaları için bunları yeniden yazmayı düşünebilirsiniz.

Bağlantılar SEO’da çok önemli bir rol oynar ve SEO Yazma Asistanı, makalenizdeki bağlantıları takip etmenize yardımcı olur.

Makalenizin optimum sayıda dahili bağlantıya sahip olup olmadığını size bildirir. Ayrıca harici bağlantıları ve ana sayfanıza olan bağlantıları da kontrol edecektir.

SEO Raporlama Asistanı Bağlantılarla İlgili Sorunları Bildirdi

Makaleler üzerinde çalışan başka yazarlarınız varsa bu araç kullanışlıdır. Editörler, makalenin web sitenizdeki diğer gönderilere dahili bağlantılar içerip içermediğini hızlı bir şekilde görebilir.

SEO Yazma Asistanı ile WordPress’te İntihal Kontrolü

Blogunuza makalelerle katkıda bulunmaları için yazarları işe alıyorsanız, gönderdikleri makalelerin orijinal içerik olduğundan emin olmanız gerekir.

Normalde editörler ve web sitesi sahipleri, bir makalenin orijinal olup olmadığını görmek için Grammarly, CopyScape veya Google gibi intihal denetleyicilerini kullanır.

SEO Yazma Yardımcısı, yerleşik bir İntihal Denetleyicisi aracıyla bunu kolaylaştırır.

SEO Yazma Yardımcısı İntihal Denetleyicisini Kullanma

Dezavantajı, ücretli planlarda bile yalnızca sınırlı sayıda kontrol yapabilmenizdir.

Daha fazlasına ihtiyacınız varsa, Semrush panosundaki abonelik sayfanızdan ek çekler satın alabilirsiniz.

Makaleniz İçin Mükemmel Bir SEO Puanı Almak

SEO Yazma Asistanı aracı tarafından sağlanan önerileri uyguladığınızda, genel puanınız da artacaktır.

SEO Yazma Asistanı Genel Puanı

Genel puan çubuğu, eklenti tarafından gösterilen tüm parametreleri ve önerileri dikkate alır. Daha iyi SEO sıralaması için grafikteki her satırın yeşile döndüğünden emin olmanız gerekir.

Ancak bazen eklenti, içeriğinize uymayan LSI anahtar kelimeleri önerebilir. Bunları makalenize doldurmak yerine güvenle görmezden gelebilirsiniz.

Bu SEO araçları öneriler sunarken, hedef kitlenizi bu araçlardan daha iyi tanıdığınızı unutmayın. Kullanıcılarınızı aklınızda tutun ve içeriğinizi yararlı ve ilgi çekici bulduklarından emin olun.

WordPress’te SEO Performansınızı İzleme

SEO Yazma Asistanını bir süre kullanmaya başladıktan sonra, bunun web sitenizin aramadaki konumlarını nasıl etkilediğini takip etmek isteyebilirsiniz.

Semrush ve diğer araçlarla web sitenizin anahtar kelime sıralamasını nasıl izleyeceğiniz konusunda ayrıntılı bir kılavuzumuz var.

Google Analytics’i kullanarak en iyi içeriğinizi de takip etmek isteyebilirsiniz. Bunu yapmanın en iyi yolu kullanmaktır Canavar Bilgileri. Google Analytics raporlarınızı WordPress’e getirir ve bunları insan tarafından okunabilir bir biçimde görüntüler.

Bu makalenin, SEO’yu geliştirmek için WordPress’te SEO Yazma Asistanını nasıl kullanacağınızı öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca WordPress’te otomatik iş akışlarının nasıl oluşturulacağını öğrenmek veya en iyi sosyal medya eklentileri listemize bakmak isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen bize abone olun Youtube kanalı WordPress video eğitimleri için. Ayrıca bizi burada bulabilirsiniz. twitter Ve Facebook.