2023 İçin En İyi 8 Typeform Alternatifi (Ücretsiz + Ücretli)

Web siteniz için bir Typeform alternatifi mi arıyorsunuz?

Typeform, farklı türde formlar oluşturmanıza olanak sağlayan bir araçtır. Ancak, özellikle küçük işletmeler için pahalı bir yazılımdır. Daha fazla özellik sunan ve son derece uygun fiyatlı başka WordPress form eklentileri ve diğer alternatifler vardır.

Bu yazıda size en iyi Typeform alternatiflerini göstereceğiz. İşletmeniz için en iyi eklentiyi seçebilmeniz için ücretsiz ve ücretli seçenekler ekleyeceğiz.

Ücretsiz ve ücretli en iyi Typeform alternatifleri

Neden Bir Typeform Alternatifine İhtiyacınız Var?

Typeform, WordPress web siteniz için farklı formlar oluşturmak için popüler bir yazılımdır. İşletmeniz için bir anket veya anket yapmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca sınavlar, başvuru formları ve sipariş formları oluşturmanıza olanak tanır.

Typeform birçok özellik ve form şablonu sunarken bazı dezavantajları da vardır. Örneğin, Typeform bir SaaS (hizmet olarak yazılım) aracı olduğundan, verileri harici sunucularında depolar. Müşterinizin kişisel verileri konusunda başka birine güveneceğiniz için bu bir güvenlik açığı olabilir.

Typeform kullanmanın bir başka dezavantajı da maliyetidir. Temel plan, küçük işletmeler için pahalı olabilen aylık 25 dolardan başlar. Ayrıca, Typeform markasını temel plandan kaldıramazsınız.

Daha fazla özellik ve entegrasyon istiyorsanız veya kendi markanızı kullanmak istiyorsanız daha yüksek bir fiyatlandırma planına geçmeniz gerekir. Bir ay içinde toplayabileceğiniz yanıt sayısını kısıtladıklarından bahsetmiyorum bile. Örneğin, ayda 100’den fazla yanıt istiyorsanız, yılda 600 ABD doları ödeyeceksiniz ve ardından bir sonraki seviye yılda 996 ABD doları olacak.

Bu, bir web sitesi çalıştırma maliyetini önemli ölçüde artıracak ve Typeform’u WordPress kullanıcıları için daha az çekici hale getirecektir.

Typeform’un ücretsiz bir sürümü de var, ancak birçok özellikten yoksun. Çoğu akıllı web sitesi sahibinin alternatif olarak WordPress eklentilerini kullanmasının ve ücretsiz olarak daha fazla seçeneğe sahip olmasının nedeni budur.

Bununla birlikte, en iyi Typeform alternatiflerine bakalım.

1. WPForms

WPForms form oluşturucu eklentisi ve imza eklentisi

WPForms en iyi WordPress iletişim formu eklentisidir ve Typeform’a kıyasla çok daha fazla özellik sunar. 5 milyondan fazla profesyonel, her türden formu oluşturmak için web sitelerinde WPForms kullanıyor.

Kullanımı çok kolaydır ve sürükle ve bırak form oluşturucu sunar. Ayrıca, birçok önceden oluşturulmuş form şablonuna ve birden çok özelleştirme seçeneğine sahip olursunuz.

Bir form şablonu seçin

Hatta WPForms’un ücretsiz sürümü, spam koruması, temel form alanları, e-posta bildirimleri ve daha fazlası gibi özelliklere sahip olursunuz. Bu, Typeform’un ücretsiz sürümünün kullanıcılara sunduğundan daha fazlasıdır.

Bunun yanı sıra, WPForms güçlü eklentilerle birlikte gelir. Örneğin, yalnızca birkaç tıklamayla bir konuşma formu oluşturabilir veya kolaylıkla çarpıcı anketler ve yoklamalar oluşturabilirsiniz. Ayrıca etkileşimli anket raporları ve Likert ölçeği, net tavsiye puanı (NPS) ve yıldız derecelendirmeleri gibi gelişmiş alanlar alırsınız.

NPS anketinizi düzenleyin

WPForms’un Typeforms’a göre sunduğu bir diğer avantaj, popüler e-posta pazarlama araçlarıyla, çevrimiçi ödemeleri kabul etmek için ödeme ağ geçitleriyle ve OptinMonster gibi diğer WordPress eklentileriyle kolayca bütünleşmesidir.

Örneğin, WPForms’tan bir forma ekleyebilirsiniz. OptinCanavar kampanya ve bir açılır pencerede gösterin. Aynı şekilde form dönüşümlerini ve performansını da entegre ederek takip edebilirsiniz. Canavar Bilgileri.

Bunun yanı sıra WPForms, Typeform’da bulamayacağınız başka özellikler de sunar. Örneğin, WPForms, kullanıcı yolculuklarını izlemenize, coğrafi konum verilerini toplamanıza, form terkini izlemenize ve azaltmanıza, dosya yüklemelerine izin vermenize ve daha pek çok şeye olanak tanır.

Fiyatlandırma: WPForms premium planları yılda 49,50 dolardan başlar. Domainpozitif kullanıcıları, WPForms kuponumuzu kullanarak tüm planlarda özel %50 indirimden yararlanabilirler. Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir WPForms Lite sürümü de bulunmaktadır.

2. Müthiş Formlar

Formidable Forms eklentisi ve Signature eklentisi

Formidable Forms, gelişmiş bir WordPress form eklentisidir ve Typeform’a harika bir alternatiftir. Typeform’da mümkün olmayan karmaşık ve teknik formları kod düzenlemeden oluşturabilirsiniz.

Örneğin, Formidable Forms ipotek hesaplayıcıları, teklif talebi hesaplayıcıları veya araba ödemesi hesaplayıcıları gibi hesaplayıcılar oluşturmayı çok kolaylaştırır.

Bunun yanı sıra, anketler ve anketler oluşturarak müşteri geri bildirimlerini ve verilerini toplamak için eklentiyi kullanabilirsiniz. Ayrıca not verme özellikli otomatik sınavlar oluşturmayı, çevrimiçi ödemeleri toplamayı ve hatta web sitenizin ön ucunda form verilerini görüntülemeyi çok kolaylaştırır.

Formidable Forms tarafından sunulan diğer özellikler arasında kullanımı kolay bir sürükle ve bırak form oluşturucu, koşullu mantık, çoklu form şablonları, görsel form şekillendirici, açılış sayfaları ve daha fazlası bulunur.

Fiyatlandırma: Formidable Forms fiyatlandırması yıllık 39,50 ABD dolarından başlar. Typeform’a alternatif olarak eklentinin ücretsiz sürümünü de kullanabilirsiniz.

3. Yerçekimi Formları

yerçekimi formları

Gravity Forms, web siteniz için kullanabileceğiniz popüler bir Typeforms alternatifidir. Nike, ESPN, NASA ve UNICEF gibi en büyük markalardan bazıları tarafından kullanılmaktadır.

Gravity Forms, sağlam özellikler sunar ve Typeforms’a kıyasla maliyetin çok altında karmaşık form çözümleri oluşturmaya yardımcı olur. Örneğin, sınavlar, anketler, web dizinleri oluşturmak ve sitenizin ön ucunda kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği kabul etmek için kullanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra eklenti, sürükle ve bırak görsel form oluşturucu, önceden oluşturulmuş form şablonları ve birçok özelleştirme seçeneği sunar. Ayrıca otomatik iş akışları ayarlayabilir ve kullanıcı davranışına göre form alanlarını, düğmeleri ve form bölümlerini gösterebilir veya gizleyebilirsiniz.

Fiyatlandırma: Gravity Forms, Typeforms’a birinci sınıf bir alternatiftir ve yıllık 59 $’dan başlayan fiyatlarla.

4. HubSpot Form Oluşturucu

Merkez Noktası

HubSpot Form Builder, listemizdeki bir sonraki Typeform alternatifidir ve hepsi bir arada güçlü bir pazarlama araç takımıdır. Bir form oluşturucu, canlı sohbet, analitik, açılır pencereler ve diğer pazarlama araçlarını içerir.

HubSpot’u kullanarak eksiksiz bir müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) platformu elde edersiniz. Bu, WordPress formunuzu kişilerinizle otomatik olarak senkronize etmenize, onları kolayca yönetmenize, farklı segmentler oluşturmanıza ve daha pek çok şeye yardımcı olur.

HubSpot Form Builder ayrıca, e-posta pazarlama aracı gibi diğer HubSpot ürünlerini zaten kullanıyorsanız, Typeforms’a harika bir alternatif oluşturur. Bunun yanı sıra, WPForms ve Formidable Forms gibi diğer iletişim formu eklentileriyle kolayca entegre olur.

HubSpot kullanmanın bir başka avantajı da formlarınızın nasıl performans gösterdiğini görmenizdir. Google Analytics gibi üçüncü taraf bir araçla entegre etmeniz gerekmez. Yerleşik analiz raporları ile hangi formların en iyi dönüşümü sağladığını görebilirsiniz.

Fiyatlandırma: HubSpot’a ücretsiz olarak kaydolabilir ve CRM, canlı sohbet ve diğer özellikleri ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Ancak, prim planları aylık 45 dolardan başlar (yıllık faturalandırılır).

5. Yot formu

IoT formu

Jotform, farklı çevrimiçi form türleri oluşturmayı son derece kolaylaştıran popüler bir form oluşturucudur. İster basit bir iletişim formu ister çevrimiçi ödemeleri tahsil etmek için bir form isteyin, Jotform birkaç dakika içinde bir tane oluşturmanıza olanak tanır.

Jotform’u harika bir Typeform alternatifi yapan şey, tüm ücretli planlarda bile formlarınızı özelleştirebilmeniz ve kendi markanızı ve logonuzu ekleyebilmenizdir.

Bunun yanı sıra, Jotform’un ücretsiz sürümünde Typeform’a kıyasla çok daha fazla özellik elde edersiniz. Örneğin, 5 adede kadar form oluşturabilir, aylık 100 gönderim, 100 MB depolama alanı ve daha fazlasını alabilirsiniz.

Jotform, bir form oluşturucunun yanı sıra başka ürünler de sunar. Çevrimiçi mağaza oluşturmak, tablolar eklemek, çevrimiçi uygulamalar oluşturmak, form yanıtlarını görsel raporlara dönüştürmek, PDF dosyalarını ücretsiz olarak düzenlemek ve daha fazlası için mağaza oluşturucuyu kullanabilirsiniz.

Fiyatlandırma: Jotform premium planları ayda 34 dolardan başlar ve 30 günlük para iade garantisi alırsınız. Başlamak için kullanabileceğiniz ücretsiz bir Jotform sürümü de bulunmaktadır.

6. Ninja Formları

Ninja Formları

Ninja Forms, ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir başka Typeform alternatifidir. Kodlama becerisi gerektirmeden etkileşimli çevrimiçi formlar oluşturmanıza olanak tanır. Ayrıca, sürükle ve bırak form oluşturucu, bir tasarımcı tutmadan her türden formu tasarlamayı çok kolaylaştırır.

Bunun dışında Ninja Forms, daha fazla özellik için premium uzantılar da sunar. Örneğin, koşullu mantık eklentisini kullanarak konuşma formları oluşturabilir veya çok adımlı bir form oluşturabilirsiniz.

Diğer ücretli eklentiler, gelişmiş bir tarih seçici, dosya yükleyici, PDF formu gönderme seçeneği ve daha fazlasını içerir. Ninja Forms ayrıca PayPal ve Stripe gibi farklı ödeme hizmetleriyle, Salesforce gibi MailChimp CRM’ler gibi e-posta pazarlama araçlarıyla ve Slack ve Webhooks gibi diğer araçlarla da entegre olur.

Fiyatlandırma: Ninja Forms’un temel eklentisinin kullanımı ücretsizdir. Ancak, daha fazla özellik istiyorsanız, premium uzantılarına ihtiyacınız olacak. Kişisel plan yılda 49 dolardan başlar ve 4 eklenti içerir.

7. Zoho Formları

Zoho Formları

Zoho Forms, birçok özellik ve sorunsuz entegrasyon sunan birinci sınıf bir form oluşturucudur. Halihazırda Zoho CRM ve diğer Zoho araçlarını kullanıyorsanız Typeform’a harika bir alternatiftir.

Zoho Forms, iletişim formları, anketler, anketler ve daha fazlası dahil olmak üzere 30’dan fazla farklı form türü oluşturmanıza olanak tanır. Ayrıca işletmeler, tıp kurumları, e-ticaret siteleri ve daha fazlası gibi birden çok sektör için farklı form şablonları sunar.

Bunun yanı sıra, Zoho Forms birden çok güvenlik seçeneği de sunar. Bunlar SSL, alan şifreleme, form denetimi, CAPTCHA ve daha fazlasını içerir.

Fiyatlandırma: Zoho Forms fiyatları aylık 10 ABD dolarından başlar ve ayda 10.000 başvuru, 500 MB depolama, sınırsız form ve rapor ve daha fazlasını sunar.

8. Google Formları

Google Formları

Google Formları Google’ın ücretsiz bir form oluşturma aracıdır ve kullanımı çok kolaydır. Her türden çevrimiçi form, anket, soru formu, geri bildirim formu ve daha fazlasını oluşturabilirsiniz.

İşi yapan temel bir form oluşturucu arıyorsanız, bu harika bir Typeform alternatifidir. Basit bir arayüze sahiptir ve sürükle ve bırak oluşturucu sunar.

Ayrıca formunuza resimler ekleyebilir, uzun formları birden çok adıma bölebilir, Gmail’de e-posta bildirimleri alabilir, form alanlarına atlama mantığı ekleyebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca, form yanıtlarınız Google E-Tablolar’da düzenlenir ve depolanır.

Bununla birlikte, listemizdeki diğer form eklentilerine kıyasla sınırlı özelleştirme seçenekleri sunar. Daha fazla özellik istiyorsanız, Google Formlar alternatifleriyle ilgili kılavuzumuza göz atın.

Fiyatlandırma: Google Formlar’ın kullanımı ücretsizdir.

Hangi Typeform Alternatifini Kullanmalısınız?

Birden fazla WordPress form eklentisi ve aracından geçtikten sonra, inanıyoruz ki WPForms en iyi Typeform alternatifidir. En fazla özelleştirme seçeneğini ve form şablonunu sunar ve yeni başlayanlar için oldukça uygun bir arayüze sahiptir.

WPForms kullanarak web siteniz için her türlü çevrimiçi formu oluşturabilirsiniz. Ayrıca, diğer eklentiler, ödeme yöntemleri, e-posta pazarlama araçları, CRM’ler ve diğer araçlarla kolayca entegre olur.

En iyi yanı, WPForms’un Typeform’un ücretsiz sürümüne kıyasla daha fazla özellik ve seçeneğe sahip ücretsiz bir sürümü olmasıdır.

Öte yandan, hesap makineleri gibi karmaşık form çözümleri oluşturmak istiyorsanız Formidable Forms’u öneririz. Typeform’da bulunmayan önceden oluşturulmuş şablonlar ve özelleştirme seçenekleri sunar.

Umarız bu makale, en iyi Typeform alternatifini bulmanıza yardımcı olmuştur. Ayrıca nihai WordPress SEO kılavuzumuzu ve en iyi blog platformunu nasıl seçeceğinizi inceleyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen bize abone olun Youtube kanalı WordPress video eğitimleri için. Ayrıca bizi burada bulabilirsiniz. twitter ve Facebook.