WordPress’te Ads.txt dosyaları Nasıl Oluşturulur ve Yönetilir (Kolay)

WordPress’te bir ads.txt dosyası oluşturmak ve yönetmek istiyor musunuz?

Web siteniz hileli reklamlara yakalanırsa, itibarınıza zarar verebilir ve size maliyeti olabilir. Web sitenize basit bir ads.txt dosyası ekleyerek sitenizi, ortaklarınızı ve yayıncılarınızı reklam sahtekarlığından koruyabilir ve muhtemelen reklam gelirinizi artırabilirsiniz.

Bu yazıda, WordPress’te bir ads.txt dosyasını kolayca nasıl oluşturacağınızı ve yöneteceğinizi göstereceğiz.

WordPress'te ads.txt dosyaları nasıl oluşturulur ve yönetilir?

Neden WordPress’te Ads.txt dosyaları Oluşturma ve Yönetme?

Reklam alanı satmak, WordPress ile çevrimiçi blog yazarak para kazanmanın harika bir yoludur. Bununla birlikte, çevrimiçi reklam dolandırıcılığı da hem markalar hem de web sitesi sahipleri için çok büyük bir sorundur.

Bir örneğe bakalım. Bir markanın WordPress web sitenize bir reklam yerleştirmek istediğini hayal edin. Sizinle ilişkisi olduğunu iddia eden bir satıcı bulurlar ve web sitenize reklam verebilirler.

Bu üçüncü taraf, onaylı ortaklarınızdan biri olabilir veya yetkisiz reklamlar satarak çevrimiçi reklam dolandırıcılığı yapıyor olabilir.

Siteniz reklam dolandırıcılığına yakalanırsa, üçüncü bir taraf web sitenizde reklam alanı satın alabilir ve onayınız olmadan yeniden satabilir. Bu, WordPress blogunuzda spam içerikli veya kötü amaçlı reklamlara yol açabilir.

Burada bir ads.txt dosyası sitenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilir.

Ads.txt dosyası ‘Yetkili Dijital Satıcı’ anlamına gelir. Çevrimiçi reklamcılıkta sahtekarlığı durdurmaya yardımcı olmak için IAB Tech Lab tarafından geliştirilmiştir. Bu dosyada, web sitenizde reklam alanı satma izni olan tüm şirketleri listeleyebilirsiniz.

Bir ads.txt dosyası herkese açık olduğundan, reklamverenler, yayıncılar ve bayiler, onaylı bir şirketle muhatap olup olmadıklarını kontrol etmek için bu dosyayı kullanabilirler.

Google Adsense, DoubleClick veya Ad Exchange kullanarak WordPress blogunuzda reklam satıyorsanız sitenize bir ads.txt dosyası eklemenizi öneririz.

Bununla birlikte, WordPress’te bir ads.txt dosyasını nasıl oluşturabileceğinizi ve yönetebileceğinizi görelim.

WordPress’te Ads.txt Dosyaları Nasıl Oluşturulur ve Yönetilir

Bir ads.text dosyası oluşturmanın en kolay yolu, Ads.txt Yöneticisi. Bu ücretsiz eklenti, tüm yetkili platformlarınızı ve ağlarınızı yazabileceğiniz basit bir kod düzenleyici ekler.

Yapmanız gereken ilk şey, Ads.txt Manager eklentisini yüklemek ve etkinleştirmektir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına ilişkin adım adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirildiğinde, şuraya gidin: Ayarlar » Ads.txt sayfa.

WordPress web siteniz için bir ads.txt dosyası oluşturma

Bu, her platformu veya satıcıyı kendi satırına ekleyebileceğiniz basit bir kod düzenleyici açar. Örneğin, burada Google AdSense’i onaylı bir reklamcılık platformu olarak ekliyoruz:

google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08c47fec0942fa0

İlk alan, reklam envanterinizi satmasına veya yeniden satmasına izin verilen şirketin alanıdır. Yukarıdaki örnekte bu, google.com’dur.

Ardından, hesabınıza özel olan yayıncı kimliğini ekleyeceksiniz. Bu kimliği nerede bulacağınızdan emin değilseniz, daha fazla bilgi için ağ veya platformun çevrimiçi belgelerine bakabilirsiniz.

Üçüncü bölüm, DOĞRUDAN veya SATICI olan ilişki türünü bildirir. Doğrudan, yayıncının doğrudan AdTech tedarikçi firmasıyla çalıştığı anlamına gelir. Bu arada bayi, yayıncının üçüncü bir tarafı kendi adına bir reklam ağı veya reklam yönetimi çözümü gibi yeniden satış yapması için yetkilendirdiği anlamına gelir.

Son alan, isteğe bağlı olan reklam platformunun kimliğidir.

Artık istediğiniz kadar platform ve satıcı ekleyebilirsiniz. Her kuruluşu kendi satırına eklemeniz yeterlidir.

Girdiğiniz bilgilerden memnun olduğunuzda, ‘Değişiklikleri Kaydet’ düğmesini tıklayın.

Web sitenizde veya blogunuzda bir ads.txt dosyası yayınlama

Artık sitenizin ads.txt dosyasını herkes okuyabilir.

Dosyayı çalışırken görmek için, alan adınızın sonuna www.example.com/adds.txt gibi ads.txt eklemeniz yeterlidir.

WordPress'teki bir ads.txt dosyası örneği

Adsense’deki ‘Riskli Kazanç Hatasını’ Düzeltme

Google AdSense kullanıyorsanız, AdSense hesabınızda aşağıdaki hatayı görebilirsiniz:

Earnings at risk – One or more of your ads.txt files doesn’t contain your AdSense publisher ID. Fix this now to avoid severe impact to your revenue.

Bu, ads.text dosyanızın doğru yayıncı kimliğine sahip olmadığı anlamına gelir.

Bu sorunu çözmek için, AdSense sayfası Google e-posta adresinizi ve şifrenizi kullanarak. Kimliği şu alanın yanında bulacaksınız: ‘Bu e-posta, AdSense hesabıyla ilişkilendirilmiştir.’

Google AdSense reklam platformu

Şimdi, basitçe şuraya gidin: Ayarlar » Ads.txt WordPress panonuzda Google AdSense’i yetkili sağlayıcı olarak ekleyen satırı bulun.

Artık metni, doğru kimliği kullanacak şekilde değiştirebilirsiniz.

Bundan sonra, ayarlarınızı kaydetmek için ‘Değişiklikleri Kaydet’e tıklamayı unutmayın. Şimdi, Google AdSense hesabınızı tekrar ziyaret ederseniz, hata mesajının kaybolmuş olması gerekirdi.

Bu eğitimin, WordPress’te ads.txt dosyalarını nasıl oluşturacağınızı ve yöneteceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca blog trafiğinizi nasıl artıracağınızı öğrenmek veya en iyi WordPress açılır eklentilerinden oluşan uzman seçimimize göz atmak isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen bize abone olun Youtube kanalı WordPress video eğitimleri için. Ayrıca bizi burada bulabilirsiniz. twitter Ve Facebook.