Medya Yüklemelerini WordPress’te Kullanıcılar Tarafından Kolayca Düzenleme

Medya yüklemelerini WordPress’te kullanıcıya göre düzenlemek istiyor musunuz?

Çok yazarlı bir web sitesi çalıştırıyorsanız, her yazarın medya kitaplığına erişimini yalnızca kendi yüklemeleriyle kısıtlamak isteyebilirsiniz. Bu, bir yazarın yanlışlıkla başka bir kullanıcının resimlerini silmesini önleyebilir ve yalnızca abonelere özel içeriğin gizli kalmasına yardımcı olabilir.

Bu yazıda, WordPress’te kullanıcılar tarafından medya yüklemelerinin nasıl organize edileceğini göstereceğiz.

WordPress'te kullanıcılar tarafından medya yüklemeleri nasıl düzenlenir?

Medya Yüklemelerine Yazar Erişimini Neden Kısıtlayın?

Çok yazarlı bir WordPress blogunuz varsa, insanlar çok sayıda farklı resim yüklüyor olabilir. Bu, bir yazarın doğru görüntüyü bulmasını zorlaştırabilir veya başka bir kişinin medya dosyasını yanlışlıkla silebilir veya düzenleyebilir.

Bu, düşük üretkenlik, site yöneticileri ve editörler için çok fazla ek iş ve karmaşık bir editoryal iş akışı dahil olmak üzere her türlü soruna neden olabilir.

Bu sınırsız erişim aynı zamanda bir gizlilik endişesi olabilir. Örneğin, yeni bir ürün veya fikir üzerinde çalışıyorsanız, siz genel bir duyuru yapmadan önce diğer yazarlar medya kitaplığında gizli resimler görebilir.

Bir WordPress üyelik siteniz varsa, katkıda bulunanlar ve aboneler, erişmemeleri gereken premium medya dosyalarına erişebilirler. Örneğin, çevrimiçi kurslar satıyorsanız, katkıda bulunan kişi, abonelik satın almadan premium PDF’leri ve diğer kurs malzemelerini indirmek için medya kitaplığı erişimini kullanabilir.

Bununla birlikte, WordPress yönetici alanınızda medya yüklemelerini kimlerin görebileceğini nasıl kısıtlayacağınıza bir göz atalım. Doğrudan kullanmak istediğiniz yönteme atlamak için aşağıdaki hızlı bağlantıları kullanmanız yeterlidir.

Yöntem 1. Kullanıcılar Tarafından Medya Yüklemelerinin Eklenti İle Düzenlenmesi (Hızlı ve Kolay)

Medya yüklemelerine erişimi kısıtlamanın en kolay yolu, Sınır Erişimini Kısıtla Eklenti.

Bu ücretsiz eklenti, bir kullanıcının sahip olup olmadığını kontrol eder. edit_others_posts başka bir kullanıcının gönderilerini düzenlemelerine izin veren izin.

Varsayılan olarak bu yetenek, site yöneticisi veya düzenleyici rolü olan herkese verilir. Bunu değiştirmek isterseniz, WordPress’teki kullanıcı rollerine yetenekler ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz.

Kullanıcı bu izne sahip değilse, bu eklenti etkinleştirildikten sonra WordPress ortam kitaplığında başka bir kullanıcının dosyalarına erişemez. Bu, yöneticilerin ve editörlerin erişimini kısıtlamadan medya yüklemelerini kullanıcılara göre düzenlemenizi sağlar.

Bu eklenti kutudan çıktığı gibi çalışır ve yapılandırabileceğiniz herhangi bir ayar yoktur, bu nedenle Frontier Restrict Access eklentisini yükleyip etkinleştirebilirsiniz. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

Yöntem 2. Medya Yüklemelerini Kod Kullanarak Düzenleme (Gelişmiş)

Başka bir seçenek de kod kullanarak ortam kitaplığındaki dosyalara erişimi kısıtlamaktır. Bu yöntem, WordPress blogunuza veya web sitenize bir kod parçacığı eklemenizi gerektirir, bu nedenle yeni başlayanlar için en uygun yöntem değildir. Ancak, yalnızca medya yüklemelerinizi düzenlemek için ayrı bir eklenti yüklemeniz gerekmez.

Genellikle, WordPress temanıza özel kod eklemek için talimatlar içeren kılavuzlar bulacaksınız. Ancak, kodunuzdaki hatalar ve yazım hataları yaygın WordPress hatalarına neden olabileceğinden ve hatta sitenizi tamamen bozabileceğinden bu önerilmez.

Bu yüzden tavsiye ediyoruz WPCod.

WPCode, 1 milyondan fazla WordPress web sitesi tarafından kullanılan en iyi kod parçacıkları eklentisidir. Function.php dosyasını düzenlemek zorunda kalmadan WordPress’e özel kod eklemeyi kolaylaştırır.

Bu yöntem için, kullanıcının şu özelliklere sahip olup olmadığını kontrol eden bir kod ekleyeceğiz: edit_others_posts izin. Bu izne sahip değillerse, aşağıdaki kod parçacığı onların WordPress medya kitaplığındaki diğer kişilerin dosyalarına erişmelerini engelleyecektir.

Yapmanız gereken ilk şey, yüklemek ve etkinleştirmek ücretsiz WPCode eklentisi. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına ilişkin adım adım kılavuzumuza bakın.

Aktivasyon üzerine şu adrese gidin: Kod Parçacıkları » Parçacık Ekle.

WPCode kullanarak sitenize özel PHP parçacıkları nasıl eklenir?

Burada farenizi ‘Özel Kodunuzu Ekleyin’ üzerine getirin.

Göründüğünde, ‘Snippet’i kullan’ı tıklayın.

WordPress'e özel bir kod parçacığı ekleme

Başlamak için özel kod parçacığı için bir başlık yazın. Bu, WordPress kontrol panelinde snippet’i tanımlamanıza yardımcı olan herhangi bir şey olabilir.

Bundan sonra, ‘Kod Türü’ açılır menüsünü açın ve ‘PHP Snippet’i seçin.

WPCode kullanarak ortam kitaplığına erişimi kısıtlama

‘Kod Önizleme’ alanına aşağıdaki kod parçacığını yapıştırın:

add_filter( 'ajax_query_attachments_args', 'user_show_attachments' );
 
function user_show_attachments( $query ) {
    $user_id = get_current_user_id();
    if ( $user_id && !current_user_can('activate_plugins') && !current_user_can('edit_others_posts
') ) {
        $query['author'] = $user_id;
    }
    return $query;
} 

Ardından, ‘Ekleme’ bölümüne gidin. WPCode, kodunuzu her gönderiden sonra, yalnızca ön uç veya yalnızca yönetici gibi farklı konumlara ekleyebilir.

Özel PHP kodunu WordPress web sitemizin tamamında kullanmak istiyoruz, bu nedenle seçili değilse ‘Otomatik Ekle’yi tıklayın. Ardından, ‘Konum’ açılır menüsünü açın ve ‘Her Yerde Çalıştır’ı seçin.

WPCode kullanarak web sitenizde özel PHP kodu çalıştırma

Bundan sonra, ekranın üst kısmına kaydırmaya ve ‘Aktif Değil’ geçişine tıklamaya hazırsınız, böylece ‘Etkin’ olarak değişir.

Son olarak, PHP snippet’ini canlı hale getirmek için ‘Snippet’i Kaydet’e tıklayın.

Kod kullanarak medya dosyalarına erişim nasıl kısıtlanır

Artık kullanıcılar yalnızca WordPress ortam kitaplığına yükledikleri dosyalara erişebilecek.

Bu makalenin, WordPress sitenizdeki kullanıcılar tarafından medya yüklemelerini daha iyi organize etmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Ardından, nihai WordPress güvenlik kılavuzumuza göz atabilir veya WordPress için en iyi iletişim formu eklentilerine ilişkin uzman seçimimize bakabilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen bize abone olun Youtube kanalı WordPress video eğitimleri için. Ayrıca bizi burada bulabilirsiniz. twitter Ve Facebook.